Brede school

Brede school

Op het Montessori College Oost hebben we naast de reguliere lessen ook Brede School activiteiten. Deze activiteiten kunnen onder- en na schooltijd plaatsvinden en stelt een leerling in staat zich met name op het gebied van sport en kunst te ontwikkelen.

Wat valt er te doen aan Brede School projecten onder schooltijd?
Leerjaar 1: dramaproject, workshops K&C
Leerjaar 2: poëzieproject, workshops K&C
Elke dag is er voor de leerlingen in de pauze of tijdens vrije uren de mogelijkheid om op het Rode Plein (kantine met de rode vloer) mee te doen aan allerlei spelactiviteiten. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld gezelschapspelletjes zoals schaken, dammen, tafelvoetbal, tafeltennis (pingpongen).

Wat valt er te doen aan Brede School projecten na schooltijd?

  • Topscore
    Heb je de hele dag in een klaslokaal gezeten en heb je zin in beweging? Dat kan! Op het MCO worden na schooltijd Topscore activiteiten aangeboden. De meeste sporten worden op dinsdagmiddag na schooltijd gegeven. Je kunt kiezen uit een aantal sporten: Basketbal, Badminton, Streetdance, Voetbal, Judo of Karate, en Zwemmen (voor schooltijd!) . De meeste sporten worden op dinsdagmiddag na schooltijd gegeven. Wil je meer weten over de Topscore activiteiten? Informeer bij Antonio Rosetti of topscore.amsterdam.nl.
  • Eastgate Academy
    Voor alle leerlingen die zin hebben om creatief bezig te zijn: ook dat kan op het MCO na schooltijd! De Eastgate Academy is een opleiding in muziek, fashion en (nieuwe) media. Er worden per jaar tweemaal 10 weken workshops aangeboden: Zang, Radio maken, Brassband, Rap en Beats, Nieuwe Media en Fotografie, Fashion (mode maken) en Visagie (make up). Je krijgt les van professionals op het MCO en in de echte geluidsstudio's in het MuzyQ gebouw tegenover de school. Voor alle leerlingen die graag hun passie en talent willen ontdekken, ontwikkelen of verdiepen! De lessen zullen voornamelijk op dinsdagmiddag plaatsvinden. Wil je meer weten over de Eastgate Academy? Informeer bij Els Wijnen of op de website van Eastgate Academy.


Zijn er kosten verbonden aan de naschoolse Brede School activiteiten?

De meeste activiteiten zijn gratis. Bij een aantal activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Soms moet er een borg betaald worden, die je weer terug krijgt als de activiteit is afgelopen.

© 2017, Montessori College Oost, alle rechten voorbehouden

Creatie en realisatie: puur!fct